IRO

Wanneer u op dit moment een uitkering ontvangt en u gemotiveerd bent om weer aan de slag te gaan, maar dit zelfstandig niet lukt, dan kunt u in samenspraak met uw begeleider van UWV een IRO traject aanvragen.

 

IRO, wat is dat?

 

IRO staat voor Individuele Reïntegratie Overeenkomst. Wanneer u zelf de regie wilt voeren over uw reïntegratie dan kan dat via een IRO. Hierbij biedt Reatis u de ondersteuning die u nodig heeft. Dit traject wordt samen met u opgesteld zodat dit aansluit op uw wensen en behoeften.

 

Voor wie is een IRO?

 

Wanneer u een WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA / WAO / Wajong / WAZ) ontvangt en al langer dan 1 jaar op zoek bent naar werk, kunt u een IRO aanvragen. In sommige gevallen kunt u eerder aanspraak maken op een IRO. Dit in overleg met uw begeleider van het UWV.

 

Wat doet Reatis dan?

 

Wij vullen samen met u een IRO-aanvraagformulier in. Daarna stellen we samen met u een persoonlijk reïntegratieplan op. Hierin staan alle stappen die u gaat ondernemen om aan een nieuwe baan te komen. Wij zorgen ervoor dat uw reïntegratieplan aan alle voorwaarden voldoet. Na goedkeuring van het UWV of de gemeente regelt Reatis Reïntegratie dat u direct kunt starten met het reïntegratietraject. Wij zorgen ervoor dat u de terugkeer naar de arbeidsmarkt helemaal in eigen handen heeft.

Meer informatie over de inhoud van het traject vindt u hier.

 

Zijn uw interesses gewekt? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze consulenten om uw ideeën te bespreken. Samen met onze consulent bekijkt u hoe u uw eigen traject op maat kunt samenstellen. Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak contact op met Reatis.

WAAROM REATIS?
MAAK EEN AFSPRAAK
Reatis Reintegratie | Copyright 2010