OUTPLACEMENT

Wanneer een werknemer niet kan terugkeren in zijn of haar eigen functie en er bovendien geen andere functie binnen uw bedrijf voor handen is, dan is outplacement een optie. In dat geval kan Reatis u van dienst zijn. Het uitgangspunt voor een succesvol outplacementtraject is steeds een zakelijke aanpak van het probleem met oprechte aandacht voor de medewerker. Hierin staat onze intensieve persoonlijke bemiddeling naar een nieuwe baan centraal en spreekt het voor zich dat u als opdrachtgever tijdig een heldere verantwoording van de ondernomen activiteiten ontvangt.

Onze aanpak

Tijdens een persoonlijk gesprek worden de kwaliteiten en vaardigheden van uw medewerker in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak opgesteld en start de heroriëntatie en intensieve bemiddeling. De eerste fase van het outplacementtraject bestaan meestal uit één of tweewekelijkse sessies, waarbij met name wordt gefocust op persoonlijke effectiviteit, (indien nodig) verbetering van het zelfvertrouwen, netwerken, correspondentie, hoe te solliciteren en de presentatietechnieken van uw werknemer. Daarnaast wordt door middel van intensieve bemiddeling naar passende functies gezocht.

Reatis stelt zich daarbij op als coach en bemiddelaar. Wij werken niet met sollicitatiebrieven maar met persoonlijke introducties bij bedrijven. Reatis maakt daarbij gebruik van haar uitgebreide werkgeversnetwerk. Bij het introduceren van uw medewerker bij werkgevers let Reatis met nadruk op de passendheid van de functie. Daarbij denkt Reatis eerder in mogelijkheden dan in beperkingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking.

WAAROM REATIS?
MAAK EEN AFSPRAAK
Reatis Reintegratie | Copyright 2010