HERORIENTATIE

Het kan voorkomen dat u een werknemer in dienst heeft die niet op zijn plek zit binnen uw organisatie. Ook andere functies zijn geen optie om uw werknemer tevreden te stellen. Het is in dit geval beter om afscheid te nemen van de werknemer, maar u wilt de juiste ondersteuning bieden om te voorkomen dat deze persoon in een volgende functie een soortgelijke ervaring opdoet.

In dit geval kunt u uw werknemer aanmelden bij Reatis voor een traject gericht op heroriëntatie op de arbeidsmarkt. In dit traject staat een intensieve persoonlijke begeleiding centraal en ligt de focus op het vinden van de intrinsieke motivatie van uw werknemer.


Onze aanpak

De kwaliteiten en vaardigheden van uw medewerker worden in kaart gebracht. Ook wordt gekeken naar de wensen en behoeften van deze persoon. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak opgesteld en start de heroriëntatie en intensieve bemiddeling. Er wordt met name gefocust op persoonlijke effectiviteit, verbetering van het zelfvertrouwen, netwerken, correspondentie, hoe te solliciteren en de presentatietechnieken van uw werknemer. Daarnaast wordt door middel van intensieve bemiddeling naar passende functies gezocht.

Reatis stelt zich daarbij op als coach en bemiddelaar. Wij werken niet met sollicitatiebrieven maar met persoonlijke introducties bij bedrijven. Reatis maakt daarbij gebruik van haar uitgebreide werkgeversnetwerk. Bij het introduceren van uw medewerker bij werkgevers let Reatis met nadruk op de passendheid van de functie. Daarbij denkt Reatis eerder in mogelijkheden dan in beperkingen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking.

WAAROM REATIS?
MAAK EEN AFSPRAAK
Reatis Reintegratie | Copyright 2010